Wat kunt u verwachten?

Lasertherapie is een niet-invasieve techniek om pijn en ontsteking te verminderen. Lasertherapie kan veilig worden gebruikt als toevoeging of vervanging voor farmaceutische geneesmiddelen. Deze pijnstillende behandeling is door de FDA goedgekeurd en biedt patiënten de mogelijkheid om een ​​alternatief te hebben voor medicijnen en operaties.

Lasertherapiebehandelingen duren tussen 5 en 10 minuten, afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld. Lasertherapiebehandelingen moeten rechtstreeks op de huid worden toegediend, omdat laserlicht niet door kledinglagen heen kan dringen. U zult een kalmerende warmte voelen als de therapie wordt toegediend.

Afhankelijk van de te behandelen aandoening kan uw therapie worden toegediend via een huidcontact- of contactloze laser . De Laser met huidcontact is ontworpen om de fysiotherapeut in staat te stellen het weefsel fysiek te manipuleren tijdens het toedienen van de behandeling, wat resulteert in een laser-massagebehandeling. Hierdoor kan het licht dieper in de weefsels doordringen dan met contactloze laser doordat het weefsel door een laser-massagetechniek samengedrukt wordt en het licht niet reflecteert op de huid. De Contactloze laser wordt gebruikt op die gebieden van het lichaam waar het bot dicht onder de huid zit (wervelkolom , ribben)  of bij open wonden voor wond genezing.

Patiënten zien resultaten over het algemeen na 3 tot 5 behandelingen. Uw fysiotherapeut zal een behandelplan opstellen dat optimaal is voor uw toestand.

Laser therapie werkt door stimulering van de cel

Pijndemping, dit is een snel resultaat en voelt u al tijdens of kort na de behandeling.

Ontstekingsremmend.

Bevordering van het weefselherstel op cel niveau.  (photobiomodulation therapy)

Lasertherapie verbetert de doorbloeding, stimuleert het lymfesysteem (waardoor afvalstoffen beter uitgescheiden worden), vermindert de zwelling bij ontstekingen, stimuleert de aanmaak van endorfines (lichaamseigen pijnstillers), versterkt het afweersysteem en werkt ontstekingsremmend. Dit effect voelt u meteen na de behandeling en houdt ongeveer 78 uur aan. Meestal vindt in die tijd de volgende behandeling plaats.

Lasertherapie stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Een belangrijk proces dat plaatsvindt is de toename van de energierijke stof ATP in de lichaamscellen. ATP staat voor adenosine-tri-phosfaat. Deze stof zorgt voor de energie in alle cellen en dus ook in de spiercellen. Deze energiestof is noodzakelijk voor een goede werking van alle cellen in het lichaam. Hoe meer ATP in een cel beschikbaar is, hoe meer energie een cel heeft en hoe groter het herstel.
Ook heeft laserlicht invloed op de aanmaak van nieuw bindweefsel, herstelt het de spieren en werkt het zenuw herstellend. Dit cel herstel werk lang na de behandeling door tot wel 7 weken.

Door al deze eigenschappen vermindert lasertherapie de pijn van spieren, pezen en gewrichten en wordt het herstel gestimuleerd. Veel klachten aan gewrichten, spieren en pezen kunnen met lasertherapie succesvol behandeld worden. Lasertherapie blijkt ook vaak goede resultaten te geven bij chronische klachten waar andere methoden faalden.